+30 2310 669 870
 

            

Παρασκευή, Νοέμβριος 15, 2019

Διακρατική Συνεργασία «Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

 

Το Πρόγραμμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη» αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο, το οποίο, στο πλαίσιο του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», στόχο έχει την ενίσχυση της διαδικασίας ολοκλήρωσης και της ανταγωνιστικότητας σε μια περιοχή που είναι εξίσου πολύπλοκη και ποικιλόμορφη.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτεί έργα σε τέσσερις Άξονες Προτεραιότητας (Καινοτομία, Περιβάλλον, Προσβασιμότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη, σε συμφωνία με τις στρατηγικές της Λισαβόνας και του Γκέτεμμποργκ), ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των κρατών της περιοχής, που δεν είναι ακόμη μέλη.  

Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Δεκεμβρίου 2007. Συμμετέχουν 16 χώρες, καθιστώντας το μεγαλύτερο διακρατικό Πρόγραμμα από πλευράς συμμετοχής κρατών. Δεδομένου ότι από αυτές, οι οκτώ είναι κράτη-μέλη της ΕΕ, οι έξι είναι υποψήφιες προς ένταξη και οι δύο συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, το Πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς απαιτούνται ισχυροί μηχανισμοί για τη συμβασιοποίηση έργων εταίρων, που λαμβάνουν συγχρηματοδότηση από διαφορετικούς μηχανισμούς: το Ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΙΡΑ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης (ΕΝΡΙ).  

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 277.160.199 €  και αφορά στους άξονες:

  1. Διευκόλυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας
  2. Προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος
  3. Βελτίωση της προσβασιμότητας
  4. Ανάπτυξη διακρατικών συνεργιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών

Επιλέξιμοι είναι Δημόσιοι φορείς, φορείς Δημοσίου Δικαίου και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Ιδιωτικού Δικαίου που εδρεύουν στην Ελλάδα και Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία.

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 106, Άνω Ηλιούπολη

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: +30 2310 669.870
Fax: +30 2310 669.870
Site: http://www.epsilondev.gr


Scroll to top